NEOBMEDZENÉ MOŽNOSTI VYUŽITIA SENDVIČOVÝCH PANELOV

Jednak ponúka menej stavebných obmedzení, v porovnaní s klasickými materiálmi ako napríklad tehla, ale aj veľmi nízky materiálový odpad. Rýchla inštalácia, cenová dostupnosť a farebná variabilita sú len ďalšími dôvodmi, pre ktoré ho uprednostňujú mnohí investori.

Jeho využitie je možné aj pri budovách so špecifickými teplotnými podmienkami, nakoľko sendvičový panel disponuje vysokou odolnosťou voči zmenám teploty a premenlivým atmosférickým podmienkam. Na rozdiel od iných obalových alebo tepelnoizolačných materiálov, ktoré majú vo svojom zložení cement alebo iný podobný materiál, je termoizolačný panel hotový výrobok s vysokou elasticitou, takže prirodzené cykly zmrazovania a rozmrazovania časom nijako neovplyvnia jeho kvalitu.

Tento materiál bol jednoducho vyvinutý, aby spĺňal tie najnáročnejšie kritériá pri výstavbe veľkých logistických centier, priemyselných objektov akéhokoľvek zamerania, kde pokrýva stovky metrov štvorcových stien a striech budov. Voľba sendvičového panela teda priamo vplýva na rýchlosť stavby, ušetrené náklady a nenáročnú montáž.

Vďaka týmto perfektným technickým vlastnostiam sa postupne použitie sendvičových panelov dokonca začalo rozširovať aj do súkromného sektora – na termoizoláciu bežných obytných budov, domov či kancelárskych priestorov. Takýmto zateplením je možné väčšinu budov energeticky zefektívniť – a to bez zbytočných tepelných strát a zbytočnej záťaže životného prostredia. Sendvičové panely tak okrem zníženia nákladov na prácu a inštaláciu pri realizácii predstavujú ešte aj dodatočnú efektivitu z hľadiska spotreby energie. Preto sa z hľadiska tepelnej izolácie stávajú optimálnym riešením pre každého, kto plánuje vytvoriť bezpečný a udržateľný projekt.

Výber správneho stavebného materiálu je jedným z najdôležitejších rozhodnutí pri stavbe akéhokoľvek objektu.
Nechajte si poradiť od nášho tímu odborníkov, ktorí majú bohaté skúsenosti aj s tými najzložitejšími projektami.

Viac informácií o nami ponúkaných produktoch a službách nájdete na webe https://www.juniksj.sk/sluzby