AKÉ BENEFITY ZÍSKATE REKONŠTRUKCIOU OPLÁŠTENIA HALY?

O tom, že vďaka svojej všestrannosti sú sendvičové panely vynikajúcou voľbou pre opláštenie priemyselných budov, niet pochýb. Stali sa veľmi obľúbenou metódou nielen na výstavbu nových hál, ale aj na rekonštrukciu a zveľadenie existujúcich objektov. Takáto rekonštrukcia totiž prináša majiteľom a užívateľom nespočetne veľa výhod, preto je rozumnou investíciou.

Zníženie prevádzkových nákladov

Ako hlavné výhody moderného sendvičového panela vnímame jeho veľmi kvalitné tepelno-izolačné vlastnosti, úplnú environmentálnu bezpečnosť a naozaj dlhú životnosť – nad 30rokov. Takéto opláštenie haly zamedzí tepelný únik, čím priamo prispieva k dlhodobému šetreniu prevádzkových nákladov počas celej doby životnosti objektu. Nakoľko ceny energií rastú priemerne o 8 % každý rok, dlhodobé šetrenie energie ocení každý developer. Pre lepšiu predstavu – na to, aby sme dosiahli tepelno-izolačné vlastnosti ako sendvičový panel, by sme napríklad museli štandardnú 30 cm tehlu ešte zatepliť 8 cm polystyrénom! Okrem toho sú panely jednoducho montovateľné, takže  predstavujú nižšie náklady na montáž a personál. Okrem novostavieb či rekonštrukcií sa dajú tiež dodatočne použiť do už dokončeného projektu, bez nutnosti väčších stavebných zásahov.

Rýchla montáž a minimálna údržba

Sendvičové panely sa práve vďaka rýchlemu procesu montáže stali obľúbenými prakticky v každom odvetví. Takýto objekt je lákavý aj pre investorov, nakoľko rýchlosť montáže priamo ovplyvňuje rýchlu finančnú návratnosť. Objekt zo sendvičových panelov sa dá totižto postaviť až o 40 % rýchlejšie v porovnaní s objektami stavanými murovaním!
Okrem minimálnej údržby počas celej doby životnosti objektu ako pridanú hodnotu ponúkajú aj akustickú izoláciu a protipožiarne vlastnosti.

Moderný dizajn objektu

V neposlednom rade si poukážme na dizajn objektu. Moderné stavby zo sendvičových panelov spĺňajú nielen technické, ale aj náročné vzhľadové parametre. Pestrá ponuka farebnej škály ponúka na výber z rôznych možností a kombinácií, ktoré zaistia budúcemu majiteľovi dokonalú estetiku. Okrem farieb máte možnosť zvoliť si tvar, prevedenie vonkajšieho profilu a typ kotvenia (viditeľné alebo skryté). Variabilita použitia umožní aplikovať panely ako horizontálne, tak aj vertikálne, čím sa jednoducho vytvorí požadovaný efekt.

Sendvičové panely sa využívajú nielen pri zatepľovaní, ale aj v chladiarenskej technike. V praxi nájdu uplatnenie v potravinárskom či poľnohospodárskom priemysle, v logistických centrách, obchodných centrách, pracovných halách a mnohých iných odvetviach. Je to skrátka investormi preferovaný typ materiálu a hit 21. storočia.

Pokiaľ máte viac otázok k benefitom sendvičových panelov alebo máte záujem o realizáciu projektu či rekonštrukciu za účelom zníženia prevádzkových nákladov, neváhajte sa na nás obrátiť. Sme tu pre Vás.